Het HeerenHuis
Spilsluizen 9
9712 NR Groningen
Tel: 050-3120438
Email: info@hetheerenhuis.com

Schermen

En Garde!

Op zoek naar een origineel en sportief bedrijfsuitje? Onder begeleiding van ervaren professionals maakt u kennis met alle facetten van de schermsport. Deze fantastische workshop is geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden en heel leuk om te doen als bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest etc.

 

En garde schermen is voor iedereen!

In deze traditionele Europese vechtsport ontdekt u de ridder in uzelf.  Tijdens de workshop leren de deelnemers spelenderwijs en met humor welke technieken en tactieken er nodig zijn om je tegenstander te verslaan. De deelnemers komen zichzelf tegen in hun gedrag.  Alertheid, timing, controle, durf, inzicht en respect naar de ander zijn de sleutels voor succes en overwinning. In de workshop wordt gewerkt in tweetallen en in teamverband. 

De inhoud van de workshop schermen 
Introductie en toelichting in de geschiedenis en de verschillende disciplines van de schermsport (floret, degen en sabel). Leren van een aantal basis voet- en armtechnieken en speluitleg, nodig om het schermspel te starten. Het schermspel gaat beginnen. Op eenvoudige wijze gaat u het schermspel spelen met uw tegenstander op sabel.  Op het moment dat u een idee gekregen heeft van het spel gaan we verder met opvolgende technieken en tactieken. Het spel wordt complexer en daarmee spannender. Na een aantal maal doorwisselen en tips en trucs gaan we voor het duel. Wie is de beste? Als grand finale doen we een wedstrijdje individueel of in teamverband (afhankelijk van groepsgrootte).


Evaring
Onze instructeurs hebben zeer veel ervaring met het schermen en geven van workshops. Deze instructeurs hebben zelf op wereldniveau geacteerd. Oud bondscoaches en oud internationals doorzien door hun ervaring direct hoe u als schermer in elkaar steekt.  Deze kwaliteiten zorgen er voor u voor dat u een unieke ervaring krijgt in een sfeervolle ambiance en nog lang terug zal denken aan uw eerste schermpasjes. 

Kleding
Alle deelnemers krijgen een schermvest, handschoen, sabel en masker in bruikleen. Ons materiaal is van uitstekende kwaliteit en voldoet aan de internationale veiligheidsnormen (FIE keurmerk).  Wenselijk is sportkleding, casual mag ook (advies droog T-shirt). 


Schermen arrangement

Tijdsduur: 1,5 uur
Aantal personen: vanaf 15 personen

  • inclusief ervaren instructeur 
  • Sfeervolle klassieke zaal in Het HeerenHuis
  • inclusief 2 drankjes Hollandse bar en bitterballen na afloop

Prijs per persoon: € 43,- per persoon

 

Aanbiedingen in combinatie met lunch of diner: 
Schermen inclusief lunch: vanaf € 44,- per persoon, exclusief consumpties
Schermen inclusief 3gangendiner: vanaf € 55,- per persoon, exclusief consumpties

 

Informeer naar de mogelijkheden via: info (@) hetheerenhuis.com of 050-3120438, of klik hier om contact met ons op te nemen.